Attention!

We have moved to http://motomalaya.net/

Saturday, March 22, 2008

Yamaha FZ-150i, YZF R15 and YZF R125

FZ-150i

YZF-R15

YZF-R125

FZ-150i = YZF-R15. If you look carefully, you can see that both have same frame and same engine. And look closer, you'll even the sports rim is the same design.
FZ-150i is what we get here in Malaysia, YZF-R15 is what Indians get in India and YZF-R125 is the 4-stroker the Brits got in UK.
See how they are matched up against each other with a lot of pictures after the jump.



The images below is YZF-R15 that is the same model as FZ-150i distributed in India.

Below is the other version of the bike. YZF-R125.
For more info about YZF-R125, click here.














26 comments:

GadgetFreQ said...

Adoi sosak nafas den... Apasal la the british got all the glory... even india also got cool design. Sampai kat malaysia... jadi motor bogel (naked bike). Sekali pandang teringat Kawasaki dulu2... can't remember what model tapi lebih kurang rupa ni gak la. warna pun hijau... Yamaha Malaysia playing safe ke? Ke ada suprise utk malaysian. (tau2 keluar model mcm YZF R15 next few month..ehehhe

GadgetFreQ said...

ops baru terjumpa kawasaki victor

eddy said...

ya. mmg ada kawa victor dulu. skg yg best kawa ninja 250r. cubala tgk kat google. tapi plg best tgk TZR 50 by Yamaha. Race replica tapi 50cc je.

camo_trooper said...

hahaa... k pe..

aku ske naked bike.. lampu bilat tu nampak kewl siott.

hohoo.. x sabau nak sambar 1.. ngee

zul said...

wana pa lg da erk FX150i ni? sape2 yang da pict all colur... pliz email to me at driftKing_zul@yahoo.com... i wanna buy this bike... but i dont knw wht colou re nice....tq

LAN said...

teman pakai FZ150i ni, teman rase muto ni dak le laju mane pon standard lari cuma 140KM, rase nye yamaha nak wat muto ni utk org nak jimat minyak je sambil2 tu leh bergaye skit, nape la yamaha malaysia ni tak jual muto2 cam kat atas tu semua, aaaaaaaaa............

badakjuice said...

bro...ada tak yamaha malaysia nak bawak model2 macam kat india tu kat sini...apasal india blh malaysia tak blh...

ayub said...

aku lagi suka yzf r125.celaka punya brit nak best2 je.lambat lagi ke nak datang sini ha?

tavish said...

Hey. I am from India, and I think we could work together to make these bikes faster, since we get similar bikes in our countries. For example, I need a lot of parts from the RX-King, wince we have similar series here. Any body i the parts business here who speaks English too? If yes, then please email me at tavish911@gmail.com

Basikal Jepun said...

perghhh...meleleh beb nengok YZF 125 ni...so far kat tokyo ni tak nampak lagi lah pelik??!! tapi rege kat Jepun 2nd punya average 440,000~450,000yen woo!

MR..shah said...

aku da pakai FZ nie,korang wat la modified skewt...mesti cool siot...btl X bro!!

RAZAK said...

btol²...
knp mlayasia x jual moto² kt atas tu....
malaysia xyh amik cukai tinggi sgt...
sbb 2 malaysia nmpk maju...
tp transport kebyakan kurang cantik berbanding negara luar....
mcm fz150i....
kt india punya lah cantik...
dah masuk malaysia pe pn xde....
sbb cukai tinggi...
bengong...

Dangerous_Boy said...

Boleh ke klu nak convert jd YZF-R15? Ambil fairing depan boh kat FZ150...

barney-bovelan said...

Kalau dapat headlight mcm fz150 india cantik juga. http://imageshack.us/img/butansn.png

barney-bovelan said...

silap link..

http://img199.imageshack.us/img199/4820/fz150iindiafz150.jpg

ZhAriF!!!! said...

peeeegghh!!!
mmg smart abiz3 laa yzf r15 india tue..
y x sampai kat malaysia ea???cube laa kuar,mesti laku mcm 135lc...
huhuhu..

wa tergile2 sampai bwak mimpi la....
wa mimpi kuar kat malaysia awal taun 2010...
arap2 termakbul laaa..hihihi

but,ari tue,wa on the way nak g ipoh,wa nampak ade owg test drive YZF R15 n FZ160...mane mrekkaa dpt pun wa x tau..tp gne plek malaysia..
huhuuhuu..

hUjanboy said...

bro...
kat naza x de ke...
yzf-r125???

Attar Kasturi said...

ok la FZ150i malaysia punya version tu. nampak cruise so tak semestinya laju mcm superbike. ni kalu siap ber fairing lagi nampak mcm superbike tp pergi takat 140kmh je. siap kene titik lagi dgn LC. buek malu je..

fresh idea said...

alah janji smart dee.. mat rempit skang pun makin pupus.. then banyak cara nak lajukan moto skng.. angkat cc bleh.. tukar cdi racing kalau dapat pegi 180kmh pun ok aper... kuar la budget skit.. more power more money la brader..

Abram said...

Itu sebab kita punya Yamaha franchise holder Hong Leong nak untung maksimum...jual mahal tapi sub standard, servis pun tak bagus. Website dia lagi tak guna.. dah byk kali komplain cam tu jugak. Dia org ingat pengguna/pembeli di Malaysia semua bodoh. Setiap kali hantar mail, reply same aje. Kalau Yamaha Japan market motor Yamaha disini, lagi bagus pemasaran & servis. Indonesia pun dapat design lebh baik dari Malaysia.

Abram said...

Itu sebab kita punya Yamaha franchise holder Hong Leong nak untung maksimum...jual mahal tapi sub standard, servis pun tak bagus. Website dia lagi tak guna.. dah byk kali komplain cam tu jugak. Dia org ingat pengguna/pembeli di Malaysia semua bodoh. Setiap kali hantar mail, reply same aje. Kalau Yamaha Japan market motor Yamaha disini, lagi bagus pemasaran & servis. Indonesia pun dapat design lebh baik dari Malaysia.

Azranie Asyraff@Tommy said...

meleleh air liur aq tngok r125 ni..

jahaazhar said...

kalau yzf r125 mungkin xkn masuk malaysia sama sekali...terdapat banyak model 125cc yg da di recruit sbagai racing replica..malaysia mana bole racing2..kalau masuk harga mesti dekat 20k..mcm aprilia rs 125 tu pom da 20k harga baru skrg..

rajiv said...

x yh ssh2...
korang amik jew kawa ninja 150cc...
gerenti syok giler...

shah fandy said...

cuba bg tunjuk ajar ape yg patut di buat pada fz150i utk tmbah kelajuan dia?harap blh kongsi..

zaidi said...

nak buat mcm mane dah kite duk msia, ari tu 1 msia dah pilih die utk teraju ekonomi kite die bg kite cukai tinggi sume harge tinggi dari kebanyakkan negara lain so terima je la ye kawan2 sume :-)

Attention!

We have moved to http://motomalaya.net/